Echt de allerlaatste blog van deze reis
7 juli 2026 - Leimuiden, Nederland
Toch nog een laatste blogje van deze reis.
Luxemburg gisteren, zoals eerder gemeld, is niet gelukt. De ene camping was een aanfluiting, de andere was helaas volgeboekt. Daardoor reden we steeds verder richting huis en was het even nadenken of we gelijk zouden doorrijden of toch nog maar een overnachting zouden maken. Met de wetenschap dat we op zondagavond naar alle waarschijnlijkheid geen plek voor de caravan dicht bij huis zouden kunnen vinden, hebben we ervoor gekozen om toch maar een overnachting te maken.
Dus zijn we uiteindelijk in Vlaanderen, vlakbij de Nederlandse grens, op een camping uitgekomen.
Er was een taveerne op die camping en daar hebben we nog heerlijk gegeten, wat ze daar presenteerden was echt subliem, dus spijt van deze beslissing hadden we toen zeker niet.
Maandag zijn we gaan rijden richting huis, maar pas nadat de meeste files voorbij waren. En zoals steeds deze reis, kozen we ervoor om toch weer een groot gedeelte binnendoor te rijden. Dus in plaats van 2,5 uur, zijn we ruim 4,5 uur bezig geweest om thuis te komen, maar uiteraard wel met zo goedkoop mogelijke benzine nog even aan de grens. Dit kostte ook veel tijd, want we waren niet de enige Nederlanders die van deze (goedkopere) prijs gebruik wilde maken.
Al met al hebben we een prachtige reis gemaakt. De kilometerteller heeft aangegeven dat we 3391 kilometer hebben afgelegd.
De thuiskomst was warm, we hadden hulp nodig van meerdere buren ivm neerzetten van de caravan op een parkeerplaats dichtbij huis, zodat we er de volgende dag bij konden komen voor het uitruimen. Heel fijn dat we zulke buren hebben die mee willen denken.
Aankomend in de tuin was mijn verbazing groot. Wat zag het er allemaal mooi uit! Mijn nieuwe planten, aangeplant nadat we de tuin afgelopen voorjaar hadden gerenoveerd, het stond er allemaal prachtig bij. En de planten binnen ook, mijn grote dank gaat uit naar lieve Buuf Sandra!!
Nu is het uitkijken naar de volgende vakantie, dat zal ergens eind september/oktober worden. Maar dan blijven we 'gewoon' een week of tien dagen op een en dezelfde camping. Op rijafstand van Arnhem, want dan pakken we de landelijke herdenking van defensie erbij, verder gaan we dan opnieuw weer lekker genieten.
Wij vermoeden nu dat het een camping ergens in Duitsland zal worden, maar zeker weten doen we dat nu nog niet. Wie een aanrader weet met aanrijtijden van hooguit een uur naar Arnhem, we houden ons aanbevolen!
Op naar onze volgende reis.
Het is leuk dat de volgers zo mooi hebben gereageerd. Op deze blog openbaar, maar zeker ook prive via wattsapp of email. Grappig, dat had ik nooit verwacht. Uiteindelijk ben ik deze blog begonnen omdat mij werd gevraagd vanuit zeer nauwe banden of ik ze op de hoogte wilde houden. Dat het dan zo is gelopen, is gewoon hartsttikke leuk.
Maar voor onszelf is het een mooi naslagwerk die we altijd nog even kunnen bekijken en nalezen. Weliswaar zonder al teveel foto's, maar wel met de beschrijvingen van onze reis. En de rest staat in ons geheugen!
Bert:8 juli 2026Welkom thuis. Aan al het goede komt een eind. Het was Leuk om jullie verhalen te lezen. Op naar de volgende vakantie